Alles zit boven op elkaar

Foto: Rien Valk

In een helder ED-artikel beschrijven Clever en van Mersbergen “de onrust die groeit nu het vermoeden rijst dat Brabant en Limburg meer coronadoden betreuren omdat de lucht er zo vies is”. De kop van het artikel luidt “Verkeer, industrie vee, alles zit boven op elkaar”. In dat rijtje horen natuurlijk ook mensen thuis. Zeker als we in het Centum van Eindhoven nog eens tienduizenden hoogbouwwoningen erbij gaan bouwen. Alles boven op elkaar.

In het artikel wordt breed gepleit voor ingrijpende maatregelen op korte termijn, geen uitstel en geen wegkijken. De Eindhovense gemeenteraad kan op uiterst korte termijn tegemoet komen aan deze noodkreet. Dinsdag a.s. dient dan een halt te worden toegeroepen aan het stapelen van mensen tot 160 meter hoog op een klein gebiedje waar nu al alles boven op elkaar zit. In de Omgevingsvisie en aansluitend de Verdichtingsvisie. Dat vergt van de gemeenteraad niet wegkijken.

 

2 comments

 • Peer Notermans

  De gemeenteraad van Eindhoven heeft de besluitvorming over de Omgevingsvisie een maand opgeschoven, van mei naar juni. Als reden wordt opgegeven dat er zo veel moties zijn.
  Een maand geleden werd geweigerd gehoor te geven aan het dringende verzoek om dezelfde besluitvorming op te schuiven vanwege het virus dat de insprekers hinderde bij het overleg met de achterban. Als reden van de botte weigering werd opgegeven dat “de stad niet mocht worden stilgelegd”.
  Met welke maten weegt onze volksvertegenwoordiging?

  Peer

 • Wim

  Anderhalve meter afstand houden in de lift van een woontoren van 60 verdiepingen.
  Dat lijkt me een aardige beperking voor hoogbouw. Of je moet een lift bouwen van 25×25 meter oppervlak ­čĄĘ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *